Update vernieuwd MPO

Op 27 mei 2021 is het vernieuwde MPO gelanceerd. Op deze pagina leest u meer over de nieuwe website en krijgt u informatie over onze communicatietoolkit, waarmee u uw deelnemers en achterban kan informeren over het nieuwe MPO. Ook leest u hoe uw organisatie zich voor kan bereiden en wat daarvoor nodig is.

De ontwikkeling

De afgelopen maanden is het projectteam bezig geweest met de realisatie van alle content en de daadwerkelijke bouw van het platform. Ook in dit deel van het proces zijn we bijgestaan door een werkgroep met vertegenwoordigers uit de achterban. Zij hebben actief meegedacht over de vorm en inhoud van het nieuwe MPO. Gelijktijdig is de website en functionaliteiten getoetst onder gebruikers.

Wat verandert er voor de deelnemer?

Het doel van MPO is onveranderd: inzicht en overzicht bieden aan alle burgers met pensioenaanspraken in Nederland. Als vanouds vindt de bezoeker alle opgebouwde en verwachte pensioenbedragen terug. Net als de AOW. En nu dus in een nieuw jasje. Daarnaast is de informatie die we aanbieden nog toegankelijker, relevanter en meer op maat. Denk naast persoonlijke pensioeninformatie aan handige tips, informatieve video’s en begrijpelijke informatie over life events. Voor advies en specifieke pensioeninformatie wordt de bezoeker doorverwezen naar de eigen pensioenuitvoerder(s). Zo zet MPO de burger aan tot actie.

Toolkit vernieuwde Mijnpensioenoverzicht.nl (MPO)

Om uw deelnemers te informeren over het vernieuwde MPO hebben wij een toolkit gemaakt. Hierin staan onder andere een voorbeeldartikel, afbeeldingen en banners voor op uw website. De komende tijd wordt de toolkit aangevuld met nieuwe middelen, waaronder een korte animatie over MPO.

U kunt de toolkit direct hier downloaden.

Wat verandert er voor u als pensioenuitvoerder?

Voor de overgang van het huidige platform naar het vernieuwde MPO zijn geen aanvullende acties nodig. Dit geldt zowel voor deelnemers als de aangesloten pensioenuitvoerders. Inloggen gaat nog steeds via DigiD of eIDAS. De XML-download blijft gehandhaafd en ook alle koppelvlakken blijven intact.

Perstoolkit

In deze toolkit vindt u achtergrondinformatie en afbeeldingen die u kunt gebruiken. Heeft u vragen of ander materiaal nodig? Neem contact op met communicatie@pensioenregister.nl.